• Ambassadeurs

 • broken image

  Jozias van Aartsen

   

  Voormalig burgemeester van Den Haag en minister van Buitenlandse zaken. Jozias van Aartsen heeft als burgemeester van Den Haag een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in het slechten van haar ‘onzichtbare muren’ en wist haar bewoners werkelijk in hun kracht te zetten t.b.v. onze gezamenlijke toekomst. Zijn passie en vakmanschap hebben een blijvend positieve impact op de stad Den Haag. Met zijn expertise en liefde voor de internationale samenleving zal Jozias van Aartsen als ambassadeur z’n steentje bij gaan dragen t.b.v. de bevordering van de beeldvorming over de internationale samenleving.

  broken image

  Sjaak Bral

   

  Sjaak Bral is Nederlands cabaretier en columnist. Als maatschappelijk betrokken Hagenaar schrijft Sjaak dagelijks een column voor AD Haagsche Courant en zet hij zich op velerlei manieren maatschappelijk in voor de stad. Sjaak kent Den Haag en haar wijken als geen ander, en beweegt zich net zo makkelijk over de Haagse Markt als over de Frederik Hendriklaan. Sjaak presenteerde het eerste ‘Correspondents Dinner’ in de Schilderswijk en toont zich actief betrokken bij de wijk en haar bewoners. Met zijn praktijkkennis en bevlogen betrokkenheid zal Sjaak als ambassadeur zijn steentje bij gaan dragen bij de bevordering van de beeldvorming over de internationale Haagse samenleving.

  broken image

  Hans Huizer

   

  Hans Huizer heeft als voormalig rector van de Johan de Witt Scholengroep een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd door in nog geen tien jaar tijd deze scholengroep te transformeren van een van de zwakste in Den Haag naar een Excelente scholengroep, welke de laatste jaren is uitgegroeid tot de trots van de Schilderswijk, Transvaal en Laak(en Den Haag). Met de expertise en kennis waarmee Hans deze transitie in de beeldvorming heeft bewerkstelligd, zal Hans als ambassadeur zijn steentje bij gaan dragen t.b.v. de bevordering van de beeldvorming over de internationale samenleving.

   

  broken image

  Hanan El Marroun

   

  Hanan El Marroun is bijzonder hoogleraar Biologische Psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als wetenschapper doet El Marroun al jaren onderzoek naar wat haar het meest fascineert: het menselijk brein. Ze bestudeert hersenontwikkeling vanaf de zwangerschap tot de jongvolwassenheid en bekijkt hoe verschillende factoren, zoals stress, middelengebruik en de stadse omgeving hierop van invloed zijn. Naast haar wetenschappelijke carrière, zet ze zich in voor een vrouwennetwerk binnen het Erasmus Medisch Centrum; ze organiseert ze met regelmaat workshops en netwerkevenementen voor vrouwen in de wetenschap. Ze is geboren en getogen in de Schilderswijk en heeft ervaren dat het opgroeien in een multiculturele wijk veel positiefs met zich meebrengt.