· Internationalewijken,Den Haag,zoveelmeer,winkels,restaurants

                                   Voorbij het Plein en de Grote Markt

 

 

 

 

De vakantieperiode loopt bijna ten einde. Veel mensen hebben genoten van hun welverdiende vakantie in het buitenland, of gingen in eigen land op vakantie.

Maar wanneer u in Den Haag bleef viel er ook zoveel te genieten. Met een drankje op een terras aan het Scheveningse strand, of op een van de vele festivals die de stad rijk is. Een bezoekje aan een van de vele prachtige musea in het bruisende centrum van Den Haag met haar uiterst diverse aanbod van winkels, eettentjes en uitgaansgelegenheden.

Maar er is nog zoveel meer voorbij het Plein en de Grote markt. Laten wij u in deze column eens een klein stukje mee op pad nemen.

Loopt u de volgende keer dat u in het centrum bent eens door via de Boekhorststraat en stopt u bij het pituresque chocoladewinkeltje Bolena dat door een Argentijns echtpaar wordt gerund. U kunt er naast heerlijke handgemaakte chocolade ook heerlijke koffie krijgen, en binnen of buiten aan een tafeltje hiervan genieten. U loopt vervolgens door richting station Hollands Spoor over de nieuwe ‘Rode loper’ en geniet van het uitmuntende Turkse ijs bij het recent geopende Mado(direct tegenover het station)

U vervolgt uw weg over de Hoefkade richting het studentenhotel en gaat hun recent gerenoveerde restaurant ‘the Commons’ binnen waar ze onder meer de heerlijkste pizza’s direct vanuit de oven serveren.

U loopt door over de Hoefkade en komt langs het Braziliaans-Portugese delicatessenwinkeltje Sabores Da Terra, waar u hartelijk wordt ontvangen door een van haar medewerkers, en de meest heerlijke Braziliaanse en Portugese delicatessen kunt krijgen.

Heeft u inmiddels al voldoende geproefd en gegeten kunt u bijvoorbeeld een kort bezoekje brengen aan het monumentale 19e eeuwse van Ostadehofje waar u zich even in een andere eeuw waant.

U loopt vervolgens door over de Hoefkade waar u langs het recent geopende eethuisje Al Diyafah komt welke gerechten uit Jemen en de Golfstaten serveert. Er is een heuse Bedoeïenentent waar u in stijl kunt genieten van de met liefde en toewijding door haar medewerkers bereidde gerechten(belangrijk van te voren te reserveren) Vervolgens loopt u door naar bakkerij Marakesh aan de Vaillantlaan voor de heerlijkste koekjes, brood en gebak.

U sluit vervolgens uw culinaire verwendag af op de Haagse markt. Een van de grootste markten van Europa waar u sinds de verbouwing ook de leukste kleine koffietentjes hebt waar u na een dag van culinaire verwennerijen heerlijk kunt nagenieten van uw culinaire dagtrip.

En de voorbeelden die hier worden genoemd zijn nog maar een ‘tipje van de ijsberg’ van het aanbod welke de Internationale wijken van Den Haag hebben te bieden.

Ontdek Den Haag ook eens voorbij het Plein en de Grote markt. Een wereld gaat voor u open!

Voor een lijstje met de adressen van genoemde winkeltjes en restaurantjes klikt u hier door: http://goo.gl/8sfNLk

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly