Virtual shopping #Kooplokaal

De Corona crisis heeft een enorme impact op hoe we momenteel leven/socializen en winkelen. Vooral kleine lokale winkeliers in de wijken worden zwaar getroffen door de afname in het aantal bezoekers. Veel mensen doen hun boodschappen op het moment vooral nog bij een van de grote supermarktketens en/of laten hun boodschappen bezorgen.

We zijn de actie #Kooplokaal gestart om juist in deze moeilijke tijden te stimuleren dat mensen ook zijn of haar boodschappen lokaal blijven doen bij de kleine winkeliers in hun buurt.
De posteractie #Kooplokaal heeft inmiddels navolg gekregen in Amsterdam en Utrecht. Via gerichte lokale initiatieven streven we er naar de komende periode Nederlanders te stimuleren hun boodschappen vooral ook lokaal te blijven doen.
De komende weken gaan we via instagram en facebook livestream events organiseren bij kleine lokale winkeliers, waarbij zij hun passie voor het lokaal ondernemen online met jullie delen. Via de chatfunctie bij het live event is het mogelijk vragen te stellen, en desgewenst ook een bestelling te plaatsen.

 

De drie data worden via onze social media kanalen (twitter/fb en Instagram) tijdig aangekondigd..


We starten met drie livestream events, waarbij we op drie achtereenvolgende data in gesprek gaan met een kleine winkelier in Den Haag, Amsterdam, en Utrecht.

Voorafgaand aan iedere event delen we online het recept van een bijzondere delicatesse, waarvan de ingrediënten verkrijgbaar zijn bij deze lokale winkelier. Je kunt via de livestream om kook/bakadvies vragen, en desgewenst de ingrediënten ook gelijk kopen.

De eerste livestream event vindt plaats op zaterdag 18 April om 16 uur.
U kunt zich direct aanmelden zodra het event online is, en kunt voor meer informatie ook een mailtje sturen naar kooplokaal@stichtingbbis.nl
We houden de te bezoeken winkeliers voor nu als een verrassing, en hopen jullie een unieke online impressie te gaan geven van hoe kleine lokale winkeliers een essentieel onderdeel vormen van de sociale infrastructuur in een buurt.
Juist daarom is het zo belangrijk is dat zij deze Corona crisis goed doorstaan.

 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly