Return to site

Breaking the Walls & Adam

Den Haag wordt gezien als de meest Internationale stad van het land,130 verschillende Nationaliteiten wonen in deze stad, maar leven ze ook samen? Expats wonen in hun chique wijken, maar andere wereldburgers wonen in de bekende volkswijken.

De Breaking the Walls tour is een nieuw tourconcept gericht op doorbreken van de onzichtbare muren tussen de wijken, zodat iedereen kan ontdekken dat de wereldburgers zowel in het Statenkwartier, Transvaal als de Schilderswijk leven. Het doel van deze tour is een bijdrage te leveren aan de positieve beeldvorming over de internationale samenleving en om nieuwe netwerken te stimuleren die wijk-overstijgend zijn.

De Breaking the Walls tour is helemaal leuk voor mensen die al in Den Haag werken, wonen of studeren. Zo maak je kennis met verschillende wijken en met mensen uit jouw stad die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt ontmoet: en daar is het om te doen. Samenleven doe je zonder muren!

Op Zaterdag 25 Juli en Zaterdag 1 Augustus bieden we in samenwerking met Filmhuis Den Haag een speciale actie aan, waarbij u uw Breaking the Walls tour kunt combineren met de bezichtiging van de nieuwe film Adam.

‘Adam is ‘een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap’ (VPRO) en vertelt hoe twee vrouwen elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu. De zwangere, ongetrouwde Samia is op zoek naar een dak boven haar hoofd en klopt aan bij Abla, weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda. In eerste instantie blijft de deur voor Abla gesloten, maar geleidelijk vinden de vrouwen steeds meer steun bij elkaar. Ondertussen bakken ze in de bakkerij van Abla de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen.’ 

In combinatie met een kaartje voor de afsluitende film Adam kunnen wij u deze op 25 Juli en 1 Augustus aanbieden voor 29.50 euro pp, inclusief een drankje voor tijdens de film.

Wanneer: Zaterdag 25 Juli, en Zaterdag 1 Augustus

Startpunt: Voor de hoofdingang van station HS

Tijd: Van 13 uur tot 16 uur de Breaking the Walls tour. (De film Adam start om 16 uur,)

Eindpunt: Filmhuis Den Haag.

Vervoer: Op de fiets, je zorgt zelf voor een fiets.

Indien u gebruik wenst te maken van het combi aanbod dient uw betaling uiterlijk een week voor de reserveringsdatum bij ons binnen te zijn

We hanteren voor de tours een strikt Coronaprotocol

Voor meer info en opgave: breakingthewalls@stichtingbbis.nl

'The Hague is a very international and multi-cultural city but it can sometimes be difficult to experience the extent of this just on your own - that's where the Breaking the Walls Tour comes in! I highly recommend this for newcomers, locals, and anyone who wants to experience the city in a different way by getting to know the community. This is not just about visiting sites. This tour is about meeting people, listening to stories, seeing beyond, and learning something new. You might even discover your new favorite local spot along the way!'

-Mia, Schilderswijk, The Hague

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly