Net terug uit Glasgow ging premier Rutte gistermiddag bij theater de Vaillant in gesprek met jongeren in de Schilderswijk over het belang van democratie.

De aanleiding was de nieuwe educatieve documentaire ‘Democratie, Lekkah Belangrek’ waarin de vier jonge hoofdrolspelers uit de Schilderswijk vertellen over hoe zij zelf democratie ervaren.

Na de intro door Rutte over het belang van democratie in het onderwijs ging hij onder begeleiding van Umar Mirza in gesprek met de vier jongere hoofdrolspelers, en mochten zij hem al hun vragen stellen over democratie. De premier riep de jongeren ook op om zich te organiseren en proactief te mengen in het publieke debat.

Daarop reageerden sommige aanwezigen op het feit dat vanuit de politiek niet altijd even inclusief wordt gecommuniceerd en dat het vertrouwen wel eens is geschaad in het verleden. Nadat zij enkele suggesties deden om transparanter te zijn en jongeren beter te betrekken, stelde de premier voor om hierover verder te praten met hen.

Naast de grote opkomst van jongeren uit Den Haag was er ook een delegatie scholieren aanwezig van het UWC uit Maastricht, die jaarlijks voor een Bewonerstour komen.

De Film ‘Democratie, Lekkah Belangrek’ kan door middelbare scholen worden gebruikt als onderdeel van de lessen burgerschap, eventueel in combinatie met een gastles door een jongere uit de wijk, plus een te ontwikkelen lespakket. De film is een productie van stichting BBIS, meest bekend van de Schilderswijk Bewonerstours die zij al jaren organiseert. De film is mede mogelijk gemaakt door scholen van binnen en buiten Den Haag en het Stagehuis.

Fotograaf: Jurriaan Brobbel

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly