• broken image

  Onze mensen

  Schilderswijk bewonerstours is een initiatief van Schilderswijkbewoner Itai Cohn. Waar mogelijk werken wij samen met een diverse groep bewoners, organisaties en bedrijven uit de wijk.

 • broken image

  Itai Cohn

  Directeur SBBIS

   

  'Itai Cohn is een betrokken Schilderswijker en woont al 23 jaar met veel plezier in de Schilderswijk. Hij heeft o.a. een achtergrond als beeldend kunstenaar en bestuurder, en beschikt over ruime organisatorische ervaring. Itai gelooft met hart en ziel in de kracht van de internationale samenleving en is er van overtuigd dat bewoners zelf de ultieme vertegenwoordigers zijn van hun eigen wijk en stad.'

   

   

  broken image

  Rabia Yildiz

  Advies en projectondersteuning SBBIS

   

  'Rabia Yildiz geeft al 7 jaar als vrijwilliger rondleidingen door de Schilderswijk. Zij heeft de bachelor en master Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit en Universiteit van Tilburg afgerond. Naast haar werk als gerechtsjurist vindt zij het heel belangrijk om maatschappelijk betrokken te blijven. De gastvrijheid van de Schilderswijk is volgens Rabia de kracht van de wijk en vormt de brug met de rest van Den Haag.'
   

  broken image

  Astrid Plugge

  Accountmanager & coördinator BTW tour

  'Astrid Plugge is een maatschappelijk betrokken inwoner van Den Haag en voorzitter van de Haagse Uitdaging, een netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers. Naast haar werk als directrice van een van de grootste gastouderbureaus in Nederland, vindt zij het heel belangrijk om zich in te zetten voor een meer inclusieve stad, waar al haar bewoners gelijke kansen hebben en waar het niet meer uitmaakt of je geboren ben in de Schilderswijk of in het Statenkwartier.'

  broken image

  Jitse de Vriend

  Strategisch adviseur & Projectmedewerker Bridge to Change

  broken image

  Daan Beekhuis

  Projectmedewerker Bridge to Change

 • Bestuursleden

  Van Stichting BBIS

  broken image

  Arnold Jan Stuart 

  Voorzitter 

  Arnold Jan Stuart studeerde Rechten en Egyptologie aan de Universiteit Leiden. Hij werkte ruim elf jaar als advocaat in Den Haag, Londen en Amsterdam. Sinds 2010 is Arnold Jan werkzaam als in-house lawyer bij NIBC Bank N.V., afwisselend in Den Haag en Londen.

  broken image

  Saja Chander

  Strategie & Communicatie

  Saja Chander studeerde Rechten en International Business Management, werkte 14 jaar in de financiële wereld en heeft verschillende bedrijven opgericht. Het is haar droom om een hoeksteen te creëren voor een betere wereld die leidt tot duurzame groei in onze economie.

   

  broken image

  Ben van den Berg

  Penningmeester 

  Ben van den Berg startte zijn internationale, financiële loopbaan in 1986. In de verschillende landen waar Ben woonde, werkte hij altijd in en met multinationale teams. Sinds een aantal jaren woont hij in Den Haag. Ben studeerde Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  broken image

  Simone Pourier 

  Business Development 

  Simone Pourier heeft 15 jaar leidinggevende ervaring bij startups en beursgenoteerde bedrijven. Sinds 2015 richt zij zich op sociaal ondernemerschap. Ze is werkzaam bij FASE (impact investing) en buitenpromovendus aan de Universiteit Utrecht waar ze de schaalbaarheid van social enterprises onderzoekt.

 • Ambasadeurs

  Van Stichting BBIS

  broken image

  Jozias van Aartsen

  Voormalig burgemeester van Den Haag en minister van Buitenlandse zaken. Jozias van Aartsen heeft als burgemeester van Den Haag een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in het slechten van haar ‘onzichtbare muren’ en wist haar bewoners werkelijk in hun kracht te zetten t.b.v. onze gezamenlijke toekomst. Zijn passie en vakmanschap hebben een blijvend positieve impact op de stad Den Haag. Met zijn expertise en liefde voor de internationale samenleving zal Jozias van Aartsen als ambassadeur z’n steentje bij gaan dragen t.b.v. de bevordering van de beeldvorming over de internationale samenleving.

  broken image

  Hanan El Marroun 

  Hanan El Marroun is bijzonder hoogleraar Biologische Psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als wetenschapper doet El Marroun al jaren onderzoek naar wat haar het meest fascineert: het menselijk brein. Ze bestudeert hersenontwikkeling vanaf de zwangerschap tot de jongvolwassenheid en bekijkt hoe verschillende factoren, zoals stress, middelengebruik en de stadse omgeving hierop van invloed zijn. Naast haar wetenschappelijke carrière, zet ze zich in voor een vrouwennetwerk binnen het Erasmus Medisch Centrum; ze organiseert ze met regelmaat workshops en netwerkevenementen voor vrouwen in de wetenschap. Ze is geboren en getogen in de Schilderswijk en heeft ervaren dat het opgroeien in een multiculturele wijk veel positiefs met zich meebrengt. 

  broken image

  Sjaak Bral

  Sjaak Bral is Nederlands cabaretier en columnist. Als maatschappelijk betrokken Hagenaar schrijft Sjaak dagelijks een column voor AD Haagsche Courant en zet hij zich op velerlei manieren maatschappelijk in voor de stad. Sjaak kent Den Haag en haar wijken als geen ander, en beweegt zich net zo makkelijk over de Haagse Markt als over de Frederik Hendriklaan. Sjaak presenteerde het eerste ‘Correspondents Dinner’ in de Schilderswijk en toont zich actief betrokken bij de wijk en haar bewoners. Met zijn praktijkkennis en bevlogen betrokkenheid zal Sjaak als ambassadeur zijn steentje bij gaan dragen bij de bevordering van de beeldvorming over de internationale Haagse samenleving.

  broken image

  Hans Huizer

  Hans Huizer heeft als voormalig rector van de Johan de Witt Scholengroep een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd door in nog geen tien jaar tijd deze scholengroep te transformeren van een van de zwakste in Den Haag naar een Excelente scholengroep, welke de laatste jaren is uitgegroeid tot de trots van de Schilderswijk, Transvaal en Laak(en Den Haag). Met de expertise en kennis waarmee Hans deze transitie in de beeldvorming heeft bewerkstelligd, zal Hans als ambassadeur zijn steentje bij gaan dragen t.b.v. de bevordering van de beeldvorming over de internationale samenleving.